Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Neškodné
keyboard_arrow_right
E471

E471

Mono- a diglyceridy mastných kyselin

Nemají žádné zásadní negativní účinky a lze je považovat za přirozenou součást potravy. Pouze při nadměrném příjmu nasycených mastných kyselin může dojít ke zvýšení hladiny cholesterolu v krvi. Diglyceridy mastných kyselin jsou neustále důsledně testovány kvůli svým možným mutagenním, teratogenním a subakutním účinkům a také kvůli možnému vlivu na lidskou reprodukci. Těmto látkám by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že se jedná o substance pocházející ze živočišných tuků.
V ČR (celé EU) i v USA jsou povoleny jako běžná součást většiny potravin a mohou se dokonce v omezeném množství přidávat i do mléčné kojenecké výživy.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  858358
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení