E513
Kyselina sírová
V potravinách působí kyselina sírová jako okyselující látka. Při manipulaci s ní je nutná velká opatrnost. Při kontaktu koncentrované kyseliny sírové s pokožkou dochází k závažnému poleptání, vdechnutí jejích výparů může způsobit vážně poruchy dýchání a její požití může být až smrtelné. V množstvích přidávaných do potravin je to však bezpečná látka.
V ČR (celé EU) je stejně jako v USA povolena. Např. v Austrálii je ale zakázána.
V potravinách působí kyselina sírová jako okyselující látka. Při manipulaci s ní je nutná velká opatrnost. Při kontaktu koncentrované kyseliny sírové s pokožkou dochází k závažnému poleptání, vdechnutí jejích výparů může způsobit vážně poruchy dýchání a její požití může být až smrtelné. V množstvích přidávaných do potravin je to však bezpečná látka.
V ČR (celé EU) je stejně jako v USA povolena. Např. v Austrálii je ale zakázána.
Název | |||||
---|---|---|---|---|---|
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.