Potraviny
keyboard_arrow_right
E624

E624

Glutaman amonný

Jeho nežádoucí účinky jsou mnohem méně prozkoumané. U citlivých osob může vyvolat bolesti hlavy, celkovou slabost, zvracení a křeče v břiše. Glutamanu by se měly vyhýbat těhotné a kojící ženy, děti, staří lidé. Mohou být poškozeni i lidé s cévním onemocněním, cukrovkou, onkologičtí pacienti, lidé citliví na aspirin. Strava s glutamanem by neměla být podávána ve školních jídelnách a nemocnicích.
V České republice (celé EU) se glutaman amonný smí používat v omezeném množství v potravinách obecně, s výjimkou nealkoholických nápojů. V kořenicích přípravcích a ve směsích koření se solí a glutamanem se smí použít v nezbytném množství. V USA je používání této látky povoleno.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  858358
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení