jablko Braeburn
Jablko Braeburn se řadí mezi zimní odrůdy, které se sklízí v průběhu měsíce října. Jablka jsou bohatým zdrojem vlákniny, ovocných kyselin a cukru. Z dalších látek má význam především obsah vitamínu C, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, fosforu či manganu.
Konzumace jablek pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, čistí střeva a posiluje imunitu. Někteří odborníci tvrdí, že člověk by měl sníst alespoň 1 jablko denně a vyhne se mu téměř každá nemoc. Jablka jsou výborným zdrojem vlákniny a vitamínů.
Jablka této odrůdy jsou navinule sladké chuti, středně šťavnatá a mají dužinu pevné konzistence. Jablka Braeburn se sklízí koncem října a konzumní zralosti dosahují v listopadu. Lze je skladovat zhruba do května. Jablka je možné jíst samotná nebo z nich připravit buchty, koláče a jiné skvělé sladké moučníky (jablečný koláč, jablkovo-ovesné muffiny, ...).