Ovesná kaše základ
Základem ovesné kaše jsou ovesné vločky, mléko a voda. Ovesné vločky obsahují velké množství lehce stravitelné vlákniny, vitamínů (A, B, E), minerálů (železo, vápník, draslík, fosfor, hořčík, ...), omega-3 a 6 mastných kyselin a sacharidů, především škrobu. Mají nízký obsah lepku.
Vláknina pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Konzumace ovesných vloček má dobrý vliv na srdce, krevní tlak, nervovou činnost a štítnou žlázu. Slouží i jako prevence zácpy a zajišťuje správnou funkci střev. Jsou výborným zdrojem energie, která se uvolňuje pomalu.
Ovesná kaše se dá připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte čerstvé, sušené nebo nakládané ovoce. Posypte oříšky, kokosem, strouhanou čokoládou. Zkuste přidat med, javorový sirup, jogurt, smetanu nebo jiné ingredience podle Vaší chuti.