ovesné vločky výběrové Mlýn Štúrovo
V ovesných vločkách se skrývá velké množství sacharidů. Najdeme v nich i bílkoviny, tuk a vlákninu. Jsou vynikajícím zdrojem vitaminů, hlavně vitaminů A, B1, B2, D, E, kyseliny listové a kyseliny pantothenové. Najdete zde také omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny. Vločky mají také vysoký obsah železa a spousty dalších důležitých minerálních látek jako je vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan.
Díky velkému obsahu bílkovin dodají ovesné vločky organismu pořádnou dávku energie, která se uvolňuje dlouho a rovnoměrně. Pocit sytosti navozují na delší dobu, tlumí pocit hladu a udržují vyrovnanou hladinu krevního cukru. Jsou oblíbené mezi sportovci a kulturisty jako vhodný pokrm před fyzickým výkonem. Jsou skvělé i při únavě, rekonvalescenci, pro rostoucí či vyčerpaný organismus. Ovesné vločky jsou díky obsahu pomalu se uvolňujících sacharidů prevencí vzniku cukrovky.
Měly by se skladovat v suchu, temnu a chladu v dobře uzavíratelné nádobě. Vzhledem k obsahu tuku hrozí žluknutí nebo napadení škůdci. Ovesné vločky se používají do některých alkoholických nápojů, v kosmetice jako omlazovací přípravky na bázi ovesného mléka, do mýdel, též jako dochucovadlo v konzervách pro psy.