pudinkový prášek vanilkový
Základem běžného pudinkového prášku je kukuřičný škrob, do kterého se přidává aroma a barvivo. Pudinkový prášek vanilkový je klasika, která má v kuchyni pestré využití.
Výhodou dezertu, připraveného z pudinkového prášku s polotučným mlékem a cukrem, je fakt, že obsahuje jen málo tuku. Nevýhodou je však obsah cukru. Pokud jíme příliš mnoho cukru, pak to neprospívá našemu zdraví, mohou se nám kazit zuby nebo se rozvinout některé alergie.
Pudinkový prášek v bio kvalitě neobsahuje barviva ani aromata, ale pravou Bourbon vanilku. Jeho nevýhodou je však vyšší cena. Při vaření pudinku použijte místo cukru sušenou třtinovou šťávu, melasu, datlový sirup, stévii nebo jiné vhodnější sladidlo. Bílkoviny lze do pudinku snadno dodat tvarohem (tvarohový puding).