špaldové placky celozrnné Vepy
Špaldové placky celozrnné Vepy se skládají z celozrnné špaldové mouky, rostlinného řepkového oleje a jedlé soli. Celozrnná špaldová mouka obsahuje všechny přirozené části zrna (jádro, klíček i otruby), proto obsahuje i více vlákniny, vitamínů (A, B, D, E), minerálů (magnésium,zinek, železo,....) a trávící enezymy . Obsahuje méně lepku než pšeničná mouka.
Otruby tělo déle tráví, proto špaldová mouka zasytí na delší dobu. Špalda snižuje riziko vzniku mozkové mrtvice, infarktu myokardu, cukrovky a některých druhů rakoviny. Lépe udržuje zdravou hmotnost a přispívá k lepší funkci trávícího systému. Vláknina pomáhá metabolizovat cukry a cholesterol.
Špaldové placky můžete jíst jen tak nebo se dají použít jako náhrada za pečivo. Můžete namazat pomazánkou nebo přikusovat jako přílohu k jídlu.