Bezlepkový mazanec s mandlemi
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
20 x 1 g
100 x 1 ml
450 x 1 g
10 x 1 g
lžička (5 g)
250 x 1 ml
15 x 1 ml
balení (8 g)
100 x 1 ml
2 x kus (17 g)
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
Postup přípravy receptu
1
Na kvásek rozdrobte droždí do vlažného mléka s cukrem, promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
2
V míse promíchejte mouku, citronovou kůru, sůl a kypřící prášek. V kastrůlku zahřejte mléko s tuzemákem a oběma cukry. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, poté zašlehejte majonézu.
3
Směs mléka a majonézy přilijte do mísy k mouce a v robotu s hákem nebo v ruce hněťte, aby vzniklo polotuhé vláčné lepivé těsto. Zakryjte potravinovou folií a nechte na teplém místě cca 1,5 - 2h kynout. Těsto můžete dát také kynout na cca 4h do lednice, prospěje mu to.
4
Troubu předehřejte na 210°C. Plech vyložte pečícím papírem.
5
Do vykynutého těsta zapracujte žloutky a vypracujte hladké, mírně lepivé těsto, přendejte ho na pomoučenou pracovní plochu a ještě prohněťte. Rozdělte na 2 díly a z každého vytvarujte mazanec. Nechte ještě 15 minut kynout (pokud těsto kynulo v lednici, dopřejte mu cca 25 minut), potřete bílkem a posypte mandlovými lupínky.
6
Pečte cca 10 minut při 210°C s párou a poté snižte teplotu na 180°C a dopékejte 15 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Nechte vychladnout na mřížce (aby se pečivo nesrazilo) a nakonec pocukrujte.
{{data.energy}}3 279 kcal
Také {{data.energyAlt}}13 730 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}37,1 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}508 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 152 g
{{data.fat}}111 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 18,2 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 51,9 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 24,3 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 509 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 23,4 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 11,9 g
Vápník
{{data.calcium}} 469 mg
Sodík
{{data.sodium}} 0 g
Voda
{{data.water}} 335 g
PHE
{{data.phe}} 1 840 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Míra denní aktivity
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zapomenuté heslo?
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.