Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Neškodné
keyboard_arrow_right
E304

E304

Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou (askorbylpalmitát)

Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou dělíme na Askorbylpalmitát (304(i)) a Askorbylstearát (304(ii)).
Nežádoucí účinky jsou známy pouze pro osoby se sklonem k tvorbě močových kamenů. Jiné nežádoucí účinky nemají. V rámci EU jsou povoleny pro široké spektrum potravin v částečně omezeném množství.
Společně s dalšími antioxidanty zpomalují žluknutí tuků v uzeninách či předchází oxidaci olejů při vysokých teplotách. Zabraňují hnědnutí jablek a dalšího ovoce na řezu. Prodlužují trvanlivost zpracovaných ořechů. V lidském těle se přeměňují na kyselinu palmitovou resp. stearovou, které jsou běžnou přirozenou součástí lidské potravy.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  858358
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení