E304
Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou (askorbylpalmitát)
Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou dělíme na Askorbylpalmitát (304(i)) a Askorbylstearát (304(ii)).
Nežádoucí účinky jsou známy pouze pro osoby se sklonem k tvorbě močových kamenů. Jiné nežádoucí účinky nemají. V rámci EU jsou povoleny pro široké spektrum potravin v částečně omezeném množství.
Společně s dalšími antioxidanty zpomalují žluknutí tuků v uzeninách či předchází oxidaci olejů při vysokých teplotách. Zabraňují hnědnutí jablek a dalšího ovoce na řezu. Prodlužují trvanlivost zpracovaných ořechů. V lidském těle se přeměňují na kyselinu palmitovou resp. stearovou, které jsou běžnou přirozenou součástí lidské potravy.
Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou dělíme na Askorbylpalmitát (304(i)) a Askorbylstearát (304(ii)).
Nežádoucí účinky jsou známy pouze pro osoby se sklonem k tvorbě močových kamenů. Jiné nežádoucí účinky nemají. V rámci EU jsou povoleny pro široké spektrum potravin v částečně omezeném množství.
Společně s dalšími antioxidanty zpomalují žluknutí tuků v uzeninách či předchází oxidaci olejů při vysokých teplotách. Zabraňují hnědnutí jablek a dalšího ovoce na řezu. Prodlužují trvanlivost zpracovaných ořechů. V lidském těle se přeměňují na kyselinu palmitovou resp. stearovou, které jsou běžnou přirozenou součástí lidské potravy.
Název | |||||
---|---|---|---|---|---|
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.