Potraviny
keyboard_arrow_right
Éčko - Neškodné
keyboard_arrow_right
E440(i)

E440(i)

Pektin

Pektiny se běžně vyskytují v přírodě, především v ovoci (jablka, citrusy) a také v buněčných stěnách rostlin.
Tato látka je všeobecně považována za bezpečnou, proto ani nebyl stanoven její denní limit v potravě. Některé zdroje však uvádí, že ovocný pektin může obsahovat volné glutamáty. Bylo zjištěno, že pektin pozitivně působí na snižování hladiny cholesterolu v krvi jelikož zvyšuje hustotu obsahu střev a tím zabraňuje vstřebávání cholesterolu z potravy. V ČR (celé EU) i USA je používání povoleno i v dětské výživě od 5. měsíce věku.
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
0 0 0 0 0
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
Na stránku:
1 - 10 z  860542
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení