nudle rýžové vařené
Nudle rýžové vařené, které nejčastěji slouží jako základ asijských pokrmů, jsou i oblíbenou přílohou. Základní složkou pro výrobu rýžových nudlí je rýžová mouka, do které se přidává voda a někdy i sůl. Některé produkty mohou obsahovat také sorban sodný, sorban draselný, benzoan sodný, benzoan draselný a jiné látky.
Rýžové nudle vařené jsou vhodné jak pro běžné stravování, tak pro bezlepkovou, šetřící, diabetickou i redukční dietu. Výše zmiňované konzervanty mohou poškozovat zdraví, zejména při častější konzumaci. Rýžové nudle jsou vhodnější vařené než smažené, mají totiž nižší kalorickou hodnotu a mají malý obsahu tuku.
Vybírejte nudle, které obsahují pouze rýžovou mouku, vodu a sůl, a jsou tedy bez přidaných konzervantů. Vařené rýžové nudle se výborně hodí k přípravě rychlého jídla, a to jak vegetariánského, tak i s masem (kuřecí maso s rýžovými nudlemi, hovězí mleté s nudlemi, ...).