Celozrnné těstoviny Combino jsou složeny z krupice z tvrdé pšenice a vody. Celozrnné špagety obsahují řadu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků a jsou také dobrým zdrojem vlákniny, protože se při jejich výrobě používá mouka z celých zrn, tedy i z obalové vrstvy a klíčku, které obsahují nejvíce živin.
Celozrnné výrobky jednoznačně patří na zdravý a vyvážený jídelníček. U dětí se vhodnost konzumace celozrnných produktů řídí jejich věkem, u velmi malých dětí je lepší podávat necelozrnné výrobky. Vláknina je pro organismus nestravitelná a prochází trávicím traktem bez energetického účinku. Její důležitost však spočívá v tom, že dokáže vázat různé nežádoucí látky z obsahu střev, které vznikají při trávení (toxické a rakovinotvorné látky). Mimo to vláknina váže také velké množství vody, čímž chrání sliznici střev před poškozením. Dalším benefitem vlákniny je skutečnost, že zpomaluje vstřebávání cukrů a tuků, což ocení například diabetici, osoby s vysokou hladinou cholesterolu, či pacienti s redukční dietou.
Těstoviny i ty celozrnné by měly být uvařeny tzv. al dente, tedy 'na skus'. Při redukční dietě volte přiměřenou porci těstovin. I když se jedná o zdravou potravinu, tak mají poměrně vysokou energetickou hodnotu. Chutnají výborně s rajčatovou omáčkou, kuřecími kousky a olivami, s cuketovými knedlíčky nebo s kuřecími játry.