cibule smažená
Cibule smažená se připravuje osmažením nakrájené syrové cibule na rozpáleném tuku. Může se jednat o olej, sádlo či máslo. Jedná se o pokrm bohatý na tuky.
Vliv na zdraví záleží na konkrétním složení restované cibulky a na vašem zdravotním stavu. Záleží zda jde o čerstvou cibuli orestovanou na tuku v domácích podmínkách nebo o smažený sušený polotovar. Většina polotovarů je připravována na levném palmovém tuku nevalné kvality a může být zdrojem nežádoucích přídatných látek.
Pro přípravu používejte kvalitní olej určený pro teplou kuchyni nebo přepuštěné máslo (ghí). Vyhněte se průmyslově vyráběné cibulce, která je často usmažená na nekvalitním tuku. Smažená cibule ochutí a ozdobí různá jídla, hodí se například na plněné bramborové knedlíky nebo do sekané či karbanátků.