grilovaný hermelín v alobalu (olivový olej, česnek, pažitka, koření)
Grilovaný hermelín v alobalu (olivový olej, česnek, pažitka, koření) je velmi oblíbená letní chuťovka. Hlavní surovinou pro výrobu hermelínu je mléko, do kterého se přidávají mlékařské kultury a ušlechtilé plísně. Hermelín je sýr s poměrně vysokým obsahem bílkovin, ale i tuku (necelá 1/3 hmotnosti). Olivový olej je bohatým zdrojem antioxidantů, vitamínů A, D, E a K a nenasycených mastných kyselin. Pažitka a česnek dodají kromě chuti a vůně také důležité živiny (vitamíny A, B, C, selen, vápník, draslík, hořčík, fosfor, železo, jód, ...).
Grilovaný hermelín se příliš nehodí pro redukční dietu, protože se jedná o dosti tučný sýr, který je zde ještě navíc doplněn dalším tukem (olivový olej). Plísňové sýry jsou i hůře stravitelné, a proto se nehodí ani pro šetřící typy diet. Poněvadž se jedná o mléčný výrobek, tak obsahuje i laktózu.
Pokud nechcete přijímat zbytečně velké množství tuku, zvolte plísňový sýr s jeho nižším obsahem (Camembert light, Stříbrňák 30%, Hermelín Figura, ...) a olejem výrazně šetřete nebo ho již vůbec nepoužívejte. Kalorie lze ušetřit i správně zvolenou přílohou, místo kroket nebo hranolek si vyberte čerstvou zeleninu nebo lehký červený fitness salát.