hroznové víno modré
Hroznové víno modré je příjemně sladké a jeho bobule mají typicky tmavě modrou barvu. Toto ovoce obsahuje až kolem 80% vody a je i bohaté na vlákninu. Z minerálních látek je zastoupen křemík, draslík a železo. Obsahuje také kyselinu askorbovou (vinnou) a vitamíny P, B a B3.
Vláknina, kterou nabízí slupky a dužina, je důležitá pro správnou činnost našich střev. Kyselina askorbová, neboli vinná či vitamín C, je důležitou látkou, která podporuje odolnost našeho organismu, zvyšuje psychickou odolnost a působí také jako antioxidant.
Vědě-li jste, že hroznové víno je významným pomocníkem v boji proti celulitidě? Jeho cenných účinků na pleť a pokožku těla se využívá již po staletí. Toto ovoce lze konzumovat samotné, přidat ho do ovocného salátu, ozdobit si jím obilnou kaši nebo ho použít jako náplň do klasických kynutých buchet.