Jablko Evelina
Jablko Evelina je typické svým krásným červeným žíháním. Jeho chuť je nakyslá, dalo by se říci, že i až lehce pikantní chutí. Z vitamínů je zde zastoupen vitamin A, vitaminy B1 a B2.
Poněvadž je jablko ovoce, tak je zdrojem sacharidů a ovocných cukrů. Nenajdeme tu žádný tuk ani bílkoviny, za to je zde přítomna vláknina a voda. Vitamín A neboli také retinol, který je rozpustný v tucích, pomáhá předcházet šerosleposti a problémy se zrakem.
Jablko Evelina si můžete jednoduše přidat ke své snídani nebo svačině. Někteří odborníci tvrdí, že člověk by měl sníst alespoň 1 jablko denně, a vyhne se mu téměř jakákoliv nemoc. Díky pestré nabídce různých odrůd jablek si tak máte z čeho vybírat. Jablka se s velkou oblibnou používají při pečení sladkých domácích moučníků (jablkové muffiny, jablková bábovka, perník, ...).