Spaghetti Panzani
Spaghetti Panzani jsou velmi oblíbený druh těstovin a je možné je připravit na různé způsoby. Můžete si vybrat z různých délek i šířek, záleží jen na vaší chuti.
Semolinové těstoviny nebo ty celozrnné jsou pro naše zdraví vhodnější než obyčejné, obsahují totiž více vlákniny. Těstoviny je ideální uvařit 'al dente' neboli na 'na skus', mají pak nižší glykemický index. Špagety, které se vyrábí z pšenice, obsahují lepek, a tak nejsou vhodné pro osoby s celiakií.
Upřednostňujte kvalitní těstoviny, které se vyrábí ze semolinové mouky. Jste-li v redukčním režimu, pak šetřete s tukem a vynechte tučné sýry či smetanové omáčky. Pastu doplňte nízkotučnou bílkovinou, například rybou, kuřecím nebo krůtím masem, použít můžete také sýr cottage, šmakouna nebo tofu. Snížíte tak výslednou energetickou hodnotu pokrmu. Asi nejznámějším receptem jsou boloňské špagety, které často mají rádi i děti.