grapefruit červený
Grapefruit červený je bohatý na minerální látky, obsahuje vápník, hořčík, draslík i železo. Z vitamínů zde nalezneme C, B a K. Toto ovoce je také výborným zdrojem vlákniny a vody.
Konzumace grepů má příznivý vliv na zdraví našeho srdce a cév. Grepy také pomáhají proti různým typům zánětů, ředí hustou krev a zmírňují i střevní obtíže. Toto ovoce má velmi nízkou energetickou hodnotu, a tak je možné ho bez obav zařadit i do redukčního jídelníčku. Grep ale umí zamezit tvorbě některých enzymů, jenž jsou potřebné pro správnou funkci našeho organismu. Některé z nich odpovídají za správné odbourávání některých složek medicínských preparátů, jejichž hladina pak může dosáhnout koncentrací, které jsou velmi nebezpečné. Důsledky mohou být někdy až fatální, proto se vždy řiďte příbalovými letáky vámi užívaných léků! Grepy tedy konzumujte až po pětihodinové pauze od doby, kdy jste užívali léky, které mohou v kombinaci s nimi způsobovat potíže.
Věděli jste, že právě hořká chuť grapefruitu, umí účinně zmírnit chuť na sladké? Chcete-li si dát čerstvou grepovou šťávu, tak grepy uchovávejte při pokojové teplotě, získáte z nich tak více šťávy. Jinak je možné grepy skladovat i v ledničce. Červený grapefruit si můžete dát samotný nebo ho využít k přípravě populární smoothie bowl, která je plná vitamínů a minerálů. Z grepových jadérek se lisuje i olej, který lze koupit v obchodě se zdravou výživou.