džus jablečný
Jablečný džus může být přírodní čerstvě vymačkaný, konzervovaný nebo i vařený. K jeho výrobě se může využít jakákoliv odrůda jablek. Ale pokud připravujete čerstvé šťávy bez přidání cukru, pak je lepší vzít sladké odrůdy, jinak bude šťáva velmi kyselá.
Přírodní jablečný džus, bez tepelného ošetření, obsahuje mnoho vitamínů C, A, E a K. Najdeme v něm také zinek a železo, které je důležité pro zdraví naší krve. Z výživových hodnot ovocné šťávy nabízí především sacharidy a přírodní cukry.
Jablečná šťáva je vynikajícím a osvěžujícím nápojem v horkém počasí, ale pokud jej zahřejete nebo svaříte, pak je skvělý i v chladném období, kdy rychle dodá energii. Méně sladké dezerty, ovocné saláty, nebo ne příliš sladké sušenky, jsou ideálním doplňkem k jablečnému džusu.