jablko Gala
V závislosti na klimatických podmínkách v jablkách najdeme odpovídající množství zdraví prospěšných látek. Vyskytuje se zde především vitamín C, E, PP, z minerálních látek pak zejména draslík, fosfor, vápník či hořčík. Jablko Gala je také bohatým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny.
Jablka účinně posilují náš imunitní systém, stabilizují hladinu cukru v krvi a čistí střeva. Někteří odborníci tvrdí, že člověk by měl sníst alespoň 1 jablko denně, a vyhne se mu téměř jakkákoli nemoc.
Jablka Gala dosahují sklizňové zralosti koncem září nebo začátkem října. Konzumní zralost nastává v prosinci a plody vydrží do března (v chladírně o 1-2 měsíce déle). Při opožděné sklizni se ale zkracuje jejich skladovatelnost. Pokud vaše děti nemají rádi syrová jablka, pak je zkuste 'schovat' do jablkových muffinů.