Mozzarella light Galbani
Mozzarella light Galbani je méně kalorická verze klasického známého produktu. Mozzarela je sýr vyráběný z točeného tvarohu, jeho originál se vyrábí z bůvolího mléka. Je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Mozzarella je tvořena velkým množstvím vody a vápníku.
Poněvadž má tento výrobek málo soli, sodíku a fosforu, pak je možné ho doporučit i pro osoby s vyšším krevním tlakem. Mozzarella light je i vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Bílkoviny nám pomohou s růstem svalů a obsažený vápník pomáhá jako prevence proti zubnímu kazu a osteoporóze.
Mozzarella light Galbani najde své využití v teplé a studené kuchyni, a navíc vám i ušetří nějakou tu kalorii. Můžete ji použít na pizzu, do salátu (např. čočkového). Mozzarellou je možné plnit i maso nebo zeleninu (paprika, lilek, cuketa, ...). Ani light verze mozzarelly nemá ráda velké teplotní výkyvy a nedoporučuje se servírovat studená. V nálevu vydrží čerstvá asi 3–4 dny, pak se bohužel vytrácí její aroma a mění se konzistence. Chcete-li si ji tedy nejvíce vychutnat, pak je nechte před konzumací několik hodin odpočinout při pokojové teplotě. Pokud jste ji nestihli vyndat a potřebujete jí hned použít, pak jí dejte i s nálevem asi na pět minut do vody o teplotě 35 stupňů.