Roasted unsalted peanuts (arašídy pražené na sucho nesolené) Soltino
Roasted unsalted peanuts (arašídy pražené na sucho nesolené) Soltino mají vysoký obsah kalorií a tuku, který tvoří hlavně omega 3, omega 6 nenasycené mastné kyseliny. Najdeme v nich i velké množství sacharidů, proteinů a vlákniny. Obsahují jedinečné bioaktivní složky, které působí jako antioxidanty. Mezi obsažené minerály patří hořčík, fosfor, draslík a jiné. Obsahují i řadu vitamínů, hlavně z B skupiny nebo vitamín E.
Arašídy snižují hladinu cholesterolu a fungují jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. Udržují kontrolu nad hladinou cukru v krvi a mohou omezit vznik cukrovky. Udržují zdravý nervový systém, zlepšují funkci mozku a posilují paměť. Urychlují metabolismus a pomáhají tak bojovat proti obezitě. Protože obsahují antioxidanty, chrání buňky, tkáně a orgány, zabraňuje jejich stárnutí a vzniku rakoviny. Další pozitivní účinek je podpora trávení a vyprazdňování. Konzumace arašídů představuje riziko pro alergické jedince, mohou způsobit slzení, kýchání, otoky, dušnost nebo až prudké anafylaktické reakce.
Roasted unsalted peanuts (arašídy pražené na sucho nesolené) Soltino se využívají zejména v čínské a asijské kuchyni (kung pao s tofu, celerová čína, ...). Často se podávají i jako příloha k vínu či pivu. Důležité je skladovat arašídy v suchu. Ve vlhkém prostředí při teplotě nad 25 °C se mohou tvořit nebezpečné plísně s aflatoxiny, proto je dobré arašídy skladovat v lednici. Dávejte přednost nesoleným a nepraženým variantám. Nadměrná konzumace soli zvyšuje krevní tlak a pražením dochází ke ztrátě vitamínů.