víno bílé
Víno bílé obsahuje vyšší množství antioxidačního enzymu, který hubí také bakterie v ústech. Bílé víno je tvořeno převázně sacharidy. Jedná se o alkoholický nápoj.
Pravidelné večerní pití bílého vína (maximálně ale 0,35 l) snižuje riziko ucpávání věnčitých tepen. Bílé víno také může zvýšit hladinu pozitivního cholesterolu. Bílé víno se podílí i na snižování hladiny krevního cukru a prospěje i našemu trávení. Pokud nejste v přísné redukční dietě, pak si můžete občas vypít sklenku kvalitního bílého vína. Pokud se však snažíte zhubnout, pak není rozumné současně konzumovat alkohol, který obsahuje 'prázdné kalorie'. Dalším důvodem je, že se alkohol metabolizuje v játrech, což zpomaluje proces pálení tuků, poněvadž se nejprve odbourává právě alkohol.
Při konzumaci bílého vína se může poškodit zubní sklovina, nebo se mohou tvořit skvrny na zubech. Proto si nezapomeneme pořádně vyčistit zuby. Suché bílé víno se s velkou oblibou využívá při vaření, můžete s námi zkusit připravit skvělá zapečená kuřecí prsa. Patří také do každého správného punče, který je oblíbeným pitím na párty s přáteli.