víno bílé suché
Víno bílé suché se vyrábí z bobulí vinné révy, která se nechávají kvasit. Tímto procesem vzniká alkohol. K výrobě bílého vína se používají všechny barvy hroznů, tedy bílé, růžové i modré.
Některé studie uvádějí, že pravidelné pití malého množství bílého vína umí snížit riziko ucpávání věnčitých tepen a může zvýšit hladinu pozitivního cholesterolu. Bílé víno se podílí i na snižování hladiny krevního cukru a prospěje i našemu trávení. Pokud nejste v přísné redukční dietě, pak si můžete občas vypít sklenku kvalitního bílého vína. Pokud se však snažíte zhubnout, pak není rozumné současně konzumovat alkohol, který obsahuje 'prázdné kalorie'. Dalším důvodem je, že se alkohol metabolizuje v játrech, což zpomaluje proces pálení tuků, poněvadž se nejprve odbourává právě alkohol.
Suché bílé víno se s velkou oblibou využívá při vaření, můžete s námi zkusit připravit skvělá zapečená kuřecí prsa. Patří také do každého správného punče, který je oblíbeným pitím na párty s přáteli. Při konzumaci vína se může poškodit zubní sklovina nebo se utvořit skvrny na zubech. Je lepší si tedy po jeho pití vždy raději vyčistit zuby.