čaj zelený bez cukru
Zelený čaj se vyrábí ze zavadlých svinutých čajových lístků, které se nechají vyschnout. Obsahuje vitamíny B a C, třísloviny, díky kterým má trpkou chuť. Je to výborný zdroj antioxidantů, katechinů, polyfenolů a L-Theaninu.
Podle některých zdrojů pomáhá pravidelné popíjení kvalitního zeleného čaje v hubnutí, a to tím, že zvyšuje energetický výdej organismu. Konzumace zeleného čaje je podle japonské vědecké studie z roku 2006 spojená se snížením úmrtnosti zapříčiněným rakovinou.
Pokud si chcete připravit opravdu kvalitní zelený čaj, raději než čaje sáčkové volte ty sypané. Poohlédněte se ve specializovaných čajových obchůdcích, kde naleznete nepřeberné množství druhů a školený personál vám s výběrem jistě dobře poradí. Pro „začátečníky“ jsou vhodné méně výrazné druhy čaje. Pravidelní konzumenti zeleného čaje, kteří již mají s jeho chutí mnoho zkušeností, mohou vybírat dle libosti. Pokud vás zrovna honí mlsná, tak si ke svému zelenému čaji zkuste připravit zdravý oříškový koláček.