čerstvý kozí sýr přírodní
Čerstvý kozí sýr přírodní se vyrábí z kozího mléka. Kozí mléko je biologicky velmi významná tekutina, která má odlišné složení, než mléko kravské. Obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny (kasein, albumin, globulin), velmi hodnotné a lehce stravitelné tuky, minerály (vápník, draslík, hořčík či fosfor), stopové prvky (měď, zinek, mangan, titan, chrom), vitamíny (A, B 1, B 2, B 9 a B 12) a další látky.
Při konzumaci kozího mléka a výrobků z něj, je naše tělo chráněno před škodlivými vlivy životního prostředí a celou řadou nemocí. Ukázalo se, že je také přírodním lékem pro nervovou soustavu – při pravidelném používání vede k odstranění nervových poruch, důsledků stresu a úzkosti a poruch koncentrace. Kozí mléko dále posiluje žaludek a střeva.
Pokud držíte redukční dietu, soustřeďte se na výběr produktů s nižším obsahem tuku. I některé kozí sýry mohou totiž být velmi tučné. Kozí sýr se hodí jak k těstovinám, bramborám a zelenině (cuketa, lilek, červená řepa), tak i k přípravě pomazánky. Kozí mléko je blahodárné i pro pokožku, a tak se používá při léčbě kožních potíží a vyrážek.