grep růžový
Grep růžový rychle zasytí, a přitom má jen minimum kalorií. Jeho hořká chuť navíc potlačuje chuť na sladké. Grapefruitová dužina obsahuje malé množství sacharidů a minimum proteinů a lipidů. Nejvíce je v ní zastoupen vitamin C. Z minerálů se v něm nejvíce vyskytuje vápník, hořčík a draslík, a zdraví škodlivý sodík tu zcela chybí.
Růžové grepy pomáhají snižovat nadváhu. Působí pozitivně na zdraví srdce, zlepšuje krevní oběh, pomáhá proti různým zánětům, ředí hustou krev a zmírňuje střevní potíže. Jadérka grepu mají silně antibiotické účinky, a tak nám mohou pomoci s nachlazením nebo chřipkou.
Nejjednodušší způsob konzumace je grapefruit překrojit, nožem oddělit dílky dužniny od kůry a přepážek a dužninu vyjídat lžičkou. Dužnina se hodí do studené kuchyně na přípravu ovocných salátů, smoothie bowl i na zdobení dezertů. Grapefruitová šťáva se výborně hodí i jako ingredience do míchaných nápojů.