hovězí steak libový
Hovězí steak libový je oblíbený pokrm, který si můžete dát po celý rok. Hovězí maso je výborným zdrojem bílkovin (18-23%), řady minerálních látek, ale i vitamínů (zejména vitamíny skupiny B). Z minerálních látek má význam zejména obsah hemového železa, které je nejlépe vstřebatelnou formou tohoto minerálu. Libové hovězí maso by mělo obsahovat do 3 % tuku.
Vhodně upravený steak z libového hovězího masa je jistě možno zařadit do zdravého jídelníčku. Své místo najde také v jídelníčku osob redukujících hmotnost, díky vysokému obsahu bílkovin totiž umí velmi dobře zasytit. Pamatujte ale na odpovídající porci masa a volbu správné přílohy.
Kvalitní hovězí maso zpravidla seženete u řezníka nebo v prodejnách s bio produkty. Maso v bio kvalitě však bývá dražší. Jako příloha se budou dokonale hodit pečené brambory nebo batáty, zeleninové pyré (celerovo-brokolicové, ...) nebo i například zeleninový salát s cizrnou.