krémový piškotový zákusek
Krémový piškotový zákusek je sladký dezert, jehož základ se tradičně připravuje z bílé mouky, mléka, vajec, másla nebo rostlinného tuku a cukru. Na upečený piškotový korpus se nanese krém, a pak vrstva s ovocem a někdy i želatinou. Ovoce bývá používáno různé, například meruňky, broskve, jahody, maliny či borůvky.
Sladké dezerty upečené z bílé mouky, cukru a tuku se nedoporučují konzumovat každý den. Příliš častá konzumace různých sladkostí, zákusků a dezertů stojí za vznikem nadváhy a s ní spojenými zdravotními komplikacemi. Zcela vyhnout by se jim měli vyhnout osoby, které se snaží zhubnout. Pokud jste štíhlí, máte fyzicky náročnou práci nebo hodně sportujete, pak si můžete bez obav něco sladkého určitě dopřát.
Dezerty se dají připravit i velmi zdravě a mohou být plné bílkovin. Pokud vám chybí inspirace, tak se podívejte do našich receptů. Za zkoušku stojí chutný tvarohový dezert s proteinem, který je našimi uživateli velmi dobře hodnocený a oblíbený.