Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky
keyboard_arrow_right
Sýry salátové a bílé
keyboard_arrow_right
Mozzarella sýr

Mozzarella sýr

Zadej množství a jednotku
close
kus
= 0 g
edit Zapsat do jídelníčku
281 kcal
Také 1 176 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
19,42 g
Doporučený denní příjem: 0 g
fiber_manual_record
Sacharidy
2,22 g
Doporučený denní příjem: 0 g
Cukry
2 g
fiber_manual_record
Tuky
21,6 g
Doporučený denní příjem: 0 g
Nasycené mastné kyseliny
12,74 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
6,25 g
Polynenasycené
0,77 g
Cholesterol
0,08 mg
Vláknina
-
Doporučený denní příjem: 0 g
Sůl
0,5 g
Vápník
437 mg
Sodík
-
Voda
54,14 g
PHE
971 mg
0%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Paušální výdej
Lehce aktivní
keyboard_arrow_down
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
45 %
fiber_manual_record Sacharidy
5 %
fiber_manual_record Cukry
5 %
fiber_manual_record Tuky
50 %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
29 %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Více o této potravině

Mozzarella sýr se vyrábí z točeného tvarohu. Pravá a originální mozzarella pochází z Itálie, kde se vyrábí z bůvolího mléka. Tento sýr je zdrojem kvalitních bílkovin a její energetická hodnota není vysoká. Dále mozzarella obsahuje i hodně vody vody a vápníku.

Tento sýr je zdrojem vápníku, který pomáhá předcházet vzniku zubního kazu a snižuje i riziko osteoporózy. Mozzarella je vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra i pro osoby s vyšším krevním tlakem, a to díky nízkému obsahu soli a sodíku. Bílkoviny podporují růst svalů a jejich správné fungování.

Mozzarella má jemnou lahodnou chuť, a tak je skvělá na zapékání těstovin, brambor, zeleniny nebo polenty. Také se často přidává na pizzu nebo je s ní možné plnit zeleninu (papriku, dýni, lilek, ...) nebo maso. Výborně chutná také v různých zeleninových a luštěninových salátech. Tento sýr nemá rád prudké střídaní teplot a není dobré ho konzumovat studený (přímo z lednice). Před použitím tedy mozzarellu vyndejte z lednice několik hodin předem. Pokud jste ji předem zapomněli vyndat, ponořte ji zhruba na pět minut (i s nálevem) do vody o teplotě 35 stupňů. Ideální je uchovávat ji v nálevu, zůstane tak čerstvá až 4 dny, poté postupně ztrácí své aroma i konzistenci.

Potravinu si můžeš zapsat do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android
Více než 7 milionů uživatelů
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Je skvělá nová stránka \" Týdenní analýza jídelníčku\". Vše, co skunzumujete během jednoho týdne je zde dokonale zpracováno do přehledných tabulek. Všem doporučuju ! Bohumil.
Výborná aplikace, která vážně funguje. Oceňuji komunikaci a rychlou reakci vývojářů, když nastane nějaký problém. Přidávám i pátou hvězdičku za doplnění "dark modu". Teď je to perfektní:)
Pokud začínáte s redukcí, nebo naopak i přibíráním, do začátku skvělý pomocník
phone Stáhni si aplikaci
App