víno červené suché
Víno červené suché z výživových hodnot obsahuje sacharidy. K výrobě červené vína se používají výhradně modré hrozny vinné révy. Tento alkoholický nápoj obsahuje zejména draslík, vápník, vitamín B i další stopové prvky.
Některé studie potvrzují, že pravidelná konzumace malého množství červeného vína nám může pomoci se vyhnout cévním a srdečním chorobám. Červené víno také umí pomoci s nízkým krevním tlakem i se špatnou náladou. Červené víno obsahuje alkohol, a tak není vhodné pro děti a těhotné ženy. Přílišná konzumace alkoholu poškozuje naše játra a ledviny, a může také vést k nárůstu hmotnosti.
Své neocenitelné místo má i v kulinářství, kdy se na něm připravují různé pokrmy (čočka s lilkem a parmazánem) a maso (hovězí kližka). Červené víno se používá i v péči o pleť a tělo. Krémy s přídavkem červeného vína umí vypnout a zpevnit kůži.