bábovka
Základem bábovky je nejčastěji bílá mouka, cukr, mléko a tuk. Dále se přidávají vejce, prášek do pečiva, kakao či čokoláda, citrónová kůra a další ingredience dle konkrétní receptury.
Bábovka, je sladké pečivo z bílé mouky, které nelze doporučit pro hubnutí a pro zdravý životní styl. Pokud ale žijete aktivně, netrpíte nadváhou, cukrovkou či jiným onemocněním, které by konzumaci této tradiční pochoutky bránilo, jistě vám občas kousek bábovky neublíží.
Upečte si bábovku z celozrnné mouky, oslaďte ji třtinovým cukrem či jiným přírodním sladidlem a snižte množství tuku, které je uvedeno v originálním receptu (konzistence těsta by však měla zůstat podobná). Vaše tělo jistě ocení vyšší příděl zdraví prospěšných vitamínů, minerálů a vlákniny. Zkuste si s námi upéct bábovku tvarohovou s banánem nebo celozrnnou s proteinem.