kuřecí maso pečené
Kuřecí maso pečené nám z výživového hlediska nabízí především bílkoviny a tuky. V kuřecím mase najdete minerální látky jako hořčík, fosfor, železo, vápník, draslík, selen, zinek i měď. Z vitamínů se zde vyskytuje B6, A, C, E i K.
Fosfor je minerální látka, která posiluje naše zuby kosti a má i protizánětlivé účinky. Kuřecí maso je výborné pro racionální a zdravé stravování dospělých i dětí. Díky vysokému obsahu bílkovin a nižšímu obsahu tuku ho vyhledávají i sportovci a lidé, kteří chtějí zhubnout. Obsažené látky pomáhají udržovat správnou hladinu krevního cukru a snižují i riziko vzniku rakoviny. Konzumace kvalitního masa posiluje i náš imunitní systém a příznivě ovlivňuje náš metabolismus.
V supermarketu můžete často narazit na 'cenově výhodné' křehčené kuřecí maso, kterému se ale raději vyhněte, obsahuje totiž navíc velké množství vody a dalších přídatných látek. Kupujte raději kvalitní maso od řezníka, z farmy nebo bio chovu, bude tak obsahovat kvalitnější bílkoviny. K pečenému kuřecímu masu se výborně hodí dušená rýže, pečené brambory nebo třeba cuketové hranolky.