mrkvový salát s jablkem slazený
Mrkvový salát se připravuje z jemně nastrouhané mrkve a hrubě nastrouhaných jablek v přibližném poměru 1:1. Pokrm se dochucuje citronovou šťávou a cukrem. Mrkvový salát s jablkem je zdrojem vlákniny, vitamínů i minerálních látek a určitě je přínosem pro naše zdraví.
Konzumace tohoto salátu přispívá k regeneraci organismu a snižování hladiny cholesterolu v krvi. Pomáhá při trávících problémech, zvyšuje odolnost proti chorobám a pozitivně ovlivňuje imunitu. Působí jako vynikající omlazovací kúra, pomáhá při kožních chorobách, chrání zrak a snižuje riziko rakoviny.
Někdy se přidávají také další ingredience (rozinky namočené v rumu/rumové esenci, sekané vlašské či jiné ořechy, olivový olej apod.). Pokud budete do salátu potřebovat nakládané rozinky, namočte si je den předem. Výborné jsou také nakládané ořechy. Přidáním tuku (olivový olej) zajistíte tělu příjem vitamínů rozpustných v tucích, které by se jinak nemohly využít. Pokud držíte redukční dietu nebo chcete mít salát opravdu zdravý, bílý cukr je lépe vynechat (nahradit).