rajče cherry keříčkové
Rajče cherry keříčkové je tvořeno z více než 90% vodou. Dále obsahuje vlákninu, kyselinu listovou a lykopen (červené barvivo). Z vitamínů nabízí C, E, K a vitamíny skupiny B. Nechybí v něm ani důležité minerální látky jako je draslík, hořčík, vápník nebo fosfor.
Díky svému vysokému obsahu vody a vlákniny je tato zelenina obzvláště vhodná pro zdravý životní styl a pro každou dietu. Kyselina listová je velmi prospěšná pro gravidní ženy, poněvadž se podílí na správném vývoji plodu. Horčík snižuje únavu i depresivní stavy. I když jsou vyzrálá cherry rajčata sladká, tak obsahují jen nepatrné množství cukrů.
Ideální teplota pro skladování cherry rajčat je lehce přes 10 °C, a proto je nikdy neukládáme do lednice. Máte-li malé děti, které nemají rádi zeleninu, pak jim můžete zkusit dát ochutnat pár vyzrálých cherry rajčátek. Tyto červené kuličky bývají i u menších dětí velmi oblíbené. Cherry rajčata můžete s úspěchem přidat i do těstovin a salátů.