Speisequark Magerstufe K-Classic
Měkký tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením pomocí syřidla. Má malé množství tuku a je lehce stravitelný. Obsahuje řadu cenných látek – plnohodnotné bílkoviny s obsahem všech esenciálních aminokyselin, minerální látky (nejvýznamnější je vápník, dále se vyskytuje například fosfor, draslík, měď, zinek nebo hořčík ), vitaminy (A, C, D,E, K a vitamíny skupiny B). Kromě toho obsahuje i značné množství omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Má nízkou energetickou hodnotu, ale vysokou hodnotu nutriční a vysokou sytící schopnost.
Bílkoviny jsou důležité pro stavbu svalové hmoty, ale také kůže, vlasů, hormonů, enzymů, podílí se na obranyschopnosti organismu. Obsažený kasein je důležitý při ochraně jaterních buněk, ovlivňuje růst člověka, podporuje mozkovou činnost a pomáhá proti únavě a psychickým problémům. Konzumace tvarohu chrání i naše zuby proti zubnímu kazu a slouží jako prevence onemocnění kostí.
Tvaroh může být základem mnoha pleťových masek. V lednici ve vaničce vydrží déle čerstvý dnem vzhůru. Zbavíte tak balení vzduchu, bakterie nemohou růst a množit se. Proti zánětu a angíně se podává tvarohový obklad na krk, horečku sníží tvarohový zábal lýtek, má i detoxikační účinek. Obklad z tvarohu zvládne i bolest kloubů nebo otoky.