Tofu lahůdkové Toppo
Tofu lahůdkové Toppo je marinované v sojové omáčce. Skládá se z 92% z tofu (pitná vody, sojové boby) a z 8 % z marinády (pitná voda, sojová omáčka, jedlá sůl, řepkový olej, cibule, česnek, směs koření, směs bylin). Má vysoký obsah bílkovin a nenasycených mastných kyselin a vlákninu. Je výborným zdrojem vápníku a velmi dobrým zdrojem manganu, mědi, selenu, bílkovin a fosforu, také omega-3 mastných kyselin, železa, hořčíku, zinku a vitaminu B1.
Tofu se podílí na snižování hladinu cholesterolu v krvi, má příznivé účinky na kardiovaskulární systém, je zdrojem kvalitních bílkovin, je účinné jako prevence některých druhů rakovin a příznivě působí i proti osteoporóze. Je vhodné pro lidi, kteří mají problémy s mléčnými výrobky.
Využívá se hlavně v asijské kuchyni, připravují se sladké i slané pokrmy, často se přidává do polévek, salátů, dezertů. Díky velkému obsahu bílkovin ho lze použít jako náhražku masa.