vánočka bez hrozinek
Vánočka bez hrozinek je sladké kynuté pečivo, na jehož přípravu se používá bílá mouka, mléko, vejce, cukr, droždí a tuk. Její povrch se může posypat moučkovým cukrem a mandlemi.
Bílé pečivo, které je navíc i sladké, našemu tělu nabízí spoustu energie a kalorií. Sladké bílé pečivo obsahuje jen velmi málo kvalitních živin, vitamínů, minerálů a vlákniny. Takové potraviny jsou nevhodné jak pro hubnutí, tak i pro každodenní konzumaci. Navíc pekařské výrobky, které zakoupíme v obchodech obsahují příliš mnoho cukru, tuku a často i další řadu zbytečných přídatných látek.
Pokud sladké pečivo milujete a neumíte si to bez něj představit, pak si doma upečte vlastní, zdravější variantu - celozrnnou vánočku. Použijte k pečení zdravějších varianty běžných surovin (bílou pšeničnou mouku nahraďte špaldovou celozrnnou, bílý cukr zaměňte za tmavý třtinový cukr nebo stévii, ...). Nevíte jak vánočku správně uplést? Vyzkoušejte speciální silikonovou formu, která vám výrazně usnadní práci.