vepřové karé
Vepřové karé, neboli vepřová pečeně bez kosti, je kvalitní maso, které se nachází mezi kýtou a plecí. Vepřové maso obsahuje mnoho bílkovin, vitamíny skupiny B, draslík a další důležité živiny.
Libovým vepřovým masem lze zpestřit racionální jídelníček i jídelníček osob s diabetickou a redukční dietou. Obzvláště při nákupu masa je vždy dobrá volba vsadit spíše na kvalitu než na kvantitu. Nakupujte raději kvalitní maso v místním řeznictví než v supermarketu. Takové maso obsahuje více kvalitních bílkovin, které jsou nezbytné pro správné fungování našeho těla.
Vepřové karé se hodí zejména k přípravě pokrmů minutkové kuchyně nebo k pečení vcelku. Jako příloha se skvěle hodí dušená rýže, pečené brambory nebo batáty. Vepřová pečeně, společně s kýtou a panenkou, se řadí mezi velmi kvalitní maso, které je vhodné pro zdravý životní styl.