paprika bílá
Paprika bílá je tvořena vodou a vlákninou. V této odrůdě paprik není kapsaicin, a tak nejsou pálivé. Bílé kapie obsahují cenné antioxidanty, vitamín C a kyselinu p-kumarovou.
Kyselina p-kumarová nám pomůže při nachlazení i chřipce, umí totiž snižovat horečku. Jejím dalším účinkem je, že přispívá k pocení, a tak pomáhá s uvolňováním nežádoucích toxinů i tuků. Vitamín C podporuje správnou tvorbu hormonů, snižuje hladinu cholesterolu a celkově přispívá k odolnosti našeho organismu. Vláknina pozitivně ovlivňuje fungování trávícího traktu.
Díky své jemné chuti, jsou bílé papriky výborné jak čerstvé, tak i tepelně upravené. Použít je tedy můžete do různých salátů, jako ozdobu jednohubky i chlebíčky, nebo je použít jako součást zeleninové oblohy k jiným jídlům. Skvěle také chutnají grilované a v různých kombinacích s masem nebo sýrem. Zkuste si s námi připravit skvělé zapečené papriky s ricottou a olivami nebo s rajčaty a tvarůžky.