paprika červená
Červená paprika je výborným zdrojem vitamínu C, A, B a E. Důležitý je i obsah minerálních látek, najdeme v ní draslík, hořčík, vápník, železo, zinek a jód.
Díky obsahu karotenu zpomaluje proces stárnutí a podporuje zrakovou ostrost a pomáhá chránit kůži. Papriky posilují naši obranyschopnost a díky vysokému obsahu vlákniny podporují trávení. Červená paprika se také vyznačuje obsahem karotenoidů, zvaných lykopen, jenž napomáhá předcházet rakovině prostaty, děložního čípku, slinivky břišní a močového měchýře.
Obecně platí, že barevná zelenina má vyšší obsah nutričních látek. Z tohoto úhlu pohledu se jeví červená paprika jako nejhodnotnější. Pálivá paprika posiluje imunitu organismu a podporuje trávení. Červená paprika skvěle dochutí zeleninový salát i masový špíz. Při nákupu vybírejte kusy, které jsou pevné a čerstvé.