Řecký jogurt borůvka 0% tuku Milko
Řecký jogurt borůvka 0% tuku Milko je hustý jogurt vyráběný z mléka, jogurtové kultury a ochucující složky. Ta se skládá z borůvek, vody, koncentrátu aronie, přírodního aroma a cukru. Řecký jogurt je bohatý na bílkovin, obsahuje 0% tuku a probiotickou kulturu Bifidobacterium BB-12. Jogurt je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B.
Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.
Nízký obsah tuku není podle výrobce chuťově rozpoznatelný. I při redukční dietě pamatujte na příjem tuků (zejména ve formě nenasycených mastných kyselin) a nevynechávejte je zcela ze svého jídelníčku. Jogurty, mléko i kefíry je lepší kupovat neochucené a ochutit si je lžičkou domácího džemu, čerstvým ovocem, ořechy, semínky nebo domácí granolou.