šáteček tvarohový
Šáteček tvarohový, jak už jeho název napovídá, se plní tvarohovou nádivkou. Ta se připravuje z tvarohu, vaječných žloutků, cukru či vanilkového cukru, a citrónové kůry. Mohou se také přidávat i další ingredience jako rozinky, ořechy či rum. Tvarohové šátečky se vyrábí z různých druhů těsta (listové, kynuté, plundrové, křehké, ...).
Konkrétní účinky na zdraví se odvíjí se od konkrétní receptury. V každém případě se jedná o bílé sladké pečivo, které nám rychle dodá spoustu energie. Pokud tuto rychlou energii naše tělo nevyužije, pak může nastat její ukládání do tukových zásob. Zdravotně výhodnější je konzumace výrobků z celozrnné mouky, které jsou doslazovány nerafinovanými sladidly. Takové pečivo je mnohem výživnější, obsahuje totiž více vlákniny, vitamínů, minerálních látek i stopových prvků.
Upečte si celozrnné šátečky slazené jiným sladidlem než je bílý cukr. Použít můžete stévii, med, melasu nebo různé druhy rostlinných sirupů (javorový, agávový, špaldový, datlový, ...). Nebo vyzkoušejte náš recept na skvělý carobový koláč se švestkami. Pokud držíte redukční dietu, pak se sladkému pečivu po ten čas raději zcela vyhněte.