treska tmavá
Treska tmavá, jak už její jméno napovídá, patří mezi treskovité ryby. Jedná se o dravou mořskou rybu, která se vyskytuje v severní části Atlantského oceánu.
Ryby, ať již mořské nebo sladkovodní, rozhodně patří do zdravého životního stylu. Treska tmavá nám nabízí hodně kvalitních bílkovin a jen velmi málo tuku. Navíc jsou mořské ryby zdrojem cenných omega 3 mastných kyselin, které snižují riziko srdečního infarktu. Abyste z ryb získali, co nejvíce benefitů, tak kupujte kvalitní čerstvé ryby a v kuchyni je šetrně a vhodně upravujte (vaření v páře, pečení v troubě, ...).
Treska tmavá se podobně jako treska aljašská připravuje různými způsoby. Je možné ji péct, vařit v páře i smažit obalenou v klasickém trojobale. V našich receptech najdete tip na tresku s rajčaty nebo brokolicové fašírky.