Potraviny
keyboard_arrow_right
Vaření a pečení
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
vaječný bílek míchaný

vaječný bílek míchaný

Zadej množství a jednotku
close
= 100 g
edit Zapsat do jídelníčku
46,9 kcal
Také 196 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
10,5 g
Doporučený denní příjem: 118 g
fiber_manual_record
Sacharidy
0,8 g
Doporučený denní příjem: 182 g
Cukry
0,4 g
fiber_manual_record
Tuky
0,2 g
Doporučený denní příjem: 53 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
-
Doporučený denní příjem: 28 g
Sůl
1,6 g
Vápník
-
Sodík
-
Voda
-
PHE
475 mg
2%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Paušální výdej
Lehce aktivní
keyboard_arrow_down
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
91 %
fiber_manual_record Sacharidy
7 %
fiber_manual_record Cukry
3 %
fiber_manual_record Tuky
2 %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
0 %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Více o této potravině

Vaječný bílek míchaný do našeho jídelníčku přidá velké množství bílkovin. Bílek představuje asi 60% hmotnosti vejce. Z 80% je tvořen vodou, dále pak kvalitním proteinem, sacharidy, vitaminy B,A E, a minerálními látkami (sodík, hořčík, železo, fosfor, selen, brom, draslík, vápník, mangan, zinek, síra, chlor) a má téměř nulovou hodnotu tuku. Jsou v něm zastoupené všechny esenciální aminokyseliny, které si naše tělo nedokáže vytvořit.

Konzumace vajec díky přítomnosti peptidů snižuje vysoký krevní tlak. Vejce, zejména pak bílky, jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Látky ve vejci obsažené pomáhají snižovat riziko srdečních chorob, napomáhají lepšímu fungování imunitního systému. Přítomnost síry napomáhá k zlepšení kvality vlasů a nehtů.

Ponoříte-li čerstvé vejce do osolené vody, mělo by přirozeně klesnout na dno, pokud plave na hladině, pravděpodobně nebude čerstvé. Nejlépe vejce uskladníte ve vrchní nebo střední polici, v chladnějším místě. Omývejte skořápku pouze před jejich okamžitou spotřebu. Je důležitá tepelná úprava, abychom se vyhnuli bakteriálním nákazám jako je například salmonela. Navíc jejich tepelná úprava zajistí lepší stravitelnosti vejce. Samotné vaječné bílky se hodí jak pro přípravu ovesné pizzy, tak i snídaňových muffinů nebo špenátových palačinek.

Potravinu si můžeš zapsat do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android
Více než 7 milionů uživatelů
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Díky Kalorickým tabulkám si hlídám denní příjem a jím pravidelně, to mi pomohlo také zredukovat váhu. Měl jsem dříve 135 kg, nyní 89 kg. Nezbývá mi nic jiného než Kalorické tabulky doporučovat. Děkuji Vám!
Vynikajíci stránky. Začala jsem na začátku března a za 3 měsíce se mi podařilo zhubnout 11Kg. Je to paráda, vůbec nehladovím a díky přehlednosti jsem se naučila být najezená s málo KJ. Počítá to za mě a hned vím kolik jídla jsště za den můžu. Vřele doporučuji.
Děkuji, konečně vím, jaký mám příjem tuků, sacharidů a bílkovin. Pomocí kalorických tabulek se mi daří hlídat příjem tuků.
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení