chléb pšeničný bílý
Chléb pšeničný bílý z výživových hodnot obsahuje převážně sacharidy. Základem bílého chleba je vymletá pšeničná mouka, což znamená, že zrna pšenice jsou zbavena slupek a klíčků.
Bílý chléb a bílé pečivo jsou zdrojem takzvaných prázdných kalorií. Do těla nám sice dodají energii, ale jen minimum důležitých mikroživin, jako jsou vitamíny, minerální látky či stopové prvky. Jsou také chudé na vlákninu. Tento typ pečiva je tedy nevhodný pro každodenní konzumaci a pro hubnutí.
Zdravé dospělé osoby by měly konzumovat převahu celozrnného pečiva. Nebo můžete zkusit ochutnat kváskový žitný chléb, který si lze upéct i doma. Pro malé děti je naopak vhodné pečivo a chléb z bílé mouky, protože jejich trávicí soustava ještě není vyzrálá na nadměrný přísun vlákniny.