chléb slunečnicový
Chléb slunečnicový nám nabízí především sacharidy, podobně jako všechno ostatní pečivo a pekařské výrobky. Nejčastěji se peče ze směsi pšeničné a žitné mouky, vody, soli a slunečnicových semínek. Podle typu chleba se pak používá buď droždí nebo kvásek.
Zdravé osoby, kterým lepek nezpůsobuje problémy s trávením, mohou kvalitní chléb a pečivo zařadit do svého jídelníčku. Z výživových hodnot zde dominují sacharidy, které umí rychle dodat energii. Výhodou kvalitního chleba je jeho obsah vlákniny, která nás umí zasytit a pozitivně ovlivnit činnost našich střev.
Vybírejte vždy kvalitní a čerstvé pečivo, které neobsahuje přidaný cukr a konzervační látky. Chléb slunečnicový si můžete upéc jednoduše i sami doma, stačí se jen držet ověřeného receptu. Aby vám chléb vydržel déle chutný, tak ho nenechávejte v igelitovém sáčku, ale zabalte ho do čisté bavlněné utěrky nebo plátna.