fazolky mražené
I mražené fazolky jsou bohaté na vápník, dále zde najdeme železo, draslík a hořčík. Tyto zelené lusky nám nabízí také vitamíny skupiny B, vitamín PP, vitamín K, provitamín A a další látky.
Obsažená látka glukokinin pomáhá snižovat obsah glukózy v krvi, a proto jsou fazolky velmi vhodné pro diabetiky. Fazolky oceníte také při redukční dietě, protože mají nízký obsah kalorií. Ale v tomto případě není žádoucí je kombinovat s velkým množstvím šlehačky, slaniny, špeku nebo másla.
Mražené fazolky můžete krátce podusit na másle nebo připravit v páře. Pak je možné fazolky využít jako samostatnou přílohu nebo je i přidat do salátu. Kdo si může dovolit konzumaci slaniny, jistě ocení její spojení s fazolkami. Taková příloha se hodí samostatně k obilninám, bramborám i k masu. Pokud si chcete odlehčit jídelníček nebo jste vegetariáni, pak zkuste recept na chutnou pečenou zeleninu na másle.