hovězí polévka s masem
Hovězí polévka s masem obsahuje kvalitní živočišné bílkoviny ve velmi dobře stravitelné formě. Součástí kvalitní polévky je i kořenová zelenina, která jí kromě chuti přidá i vitamíny, minerály a vlákninu. Někdo s oblibou přidává i nudle, nočky nebo rozšlehané vejce.
Konkrétní účinky na zdraví se odvíjí dle použitých surovin, záleží na kvalitě masa, množství zeleniny a typu případné zavářky. Pokud zvolíte čistou hovězí polévku s libovým masem a velkým množstvím zeleniny, pak je skvělým pokrmem pro zdravý životní styl, redukční i bezlepkovou dietu. Máte-li velký energetický výdej, fyzicky náročnou práci a hodně sportujete, pak si do své polévky přidejte nudle, vejce, rýži, ječné kroupy, pohanku nebo jinou obilninu.
Polévka se tradičně jí k obědu před hlavním jídlem. Pokud ji doplníte vydatným celozrnným chlebem nebo pečivem, tak se může snadno stát i samostatným jídlem. Pro silnější chuť polévky vkládejte hovězí maso do studené vody. Máte-li však raději maso více šťavnaté, pak jej přidávejte až ve chvíli, kdy se polévka již vaří.